sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Pellavaöljystä

Askarteluinto on ollut pitkään hukassa, mutta äsken ryhdyin touhuamaan ja värittelemään. Mulla on vaikka mitä uusia juttuja! Tukholman reissulta tarttui matkaan kirjakaupan loppuunmyynnistä -30% muutama Promarker-tussi, siirtokuvia ja papereita. Crafticasta ja Paperellasta oon tilannut mm. papereita, Whiff of Joy -muffinssihiirulaisen, siirtokuvia, korttipohjia jne. Oon myös hankkinut Gorjuss Girls -leimakuvia, jotka ovat aivan ihania :)

Nyt mulla on kuitenkin ongelma yhden ostokseni kanssa, jota haluaisin päästä kokeilemaan. Ostin siis värittelyä varten pellavaöljyä (purified linseed oil) ja stumppeja. Pellavaöljypurkissa on kauheat uhkaukset takana: "Rievut, teräsvilla ja muut vastaavat materiaalit, joihin on imeytynyt tätä tuotetta, voivat syttyä itsestään. Käsittely: Rievut, ym. sijoitetaan suljettuun, vedellä täytettyyn metalliastiaan heti käytön jälkeen." Jäin miettimään että miten noita stumppeja olisi tarkoitus sitten käytön jälkeen säilyttää, jos ne on kastettu siihen öljyyn ja käytetty väritykseen? Uskaltaako niitä enää pitää ihan normaalisti laatikossa vai mitä niille pitäis tehdä?

T: Nimimerkki "Turhaanko pelkään?"

1 kommentti:

  1. Hei Nennis,

    Et pelkää turhaan, vaan ihan aiheesta. Tänään sain kuulla putkimieheltä, joka tuli paikkaamaan pamahtanutta lämminvesivaraajaa, että pellavaöljyriepu oli syttynyt itsestään tuleen. Joku oli käsitellyt puukalusteitaan pellavaöljyllä ulkona ja käytön jälkeen jättänyt rätin autotallin lattialle, josta se sitten oli leimahtanut.
    Onneksi he olivat kotona ja huomasivat palon alun äkkiä..autotallissa bensat ja maalipurkit olisivat tehneet äkkiä pahaa jälkeä syttyessään. Joten laita ne stumpit vesiastiaan ja suljettuun tilaan, tai sitten polta ulkona.
    Juuri väkersin siskon pojalle rippikortin valmiiksi ja samalla kävin katselemassa kauniita korttejasi :). Kortteilun iloa :).

    VastaaPoista